Adventtivesper 1975

Puhe adventtivesperissä 30.11.1975


Nyt on adventti – kirkkovuosi alkaa. Saamme kuulla sanoman: Kuninkaasi tulee! Jeesus tulee. Olemme saapuneet pelastushistorian lopunaikaan. Merkit viittaavat siihen, että Herran toinen tulemus on oven edessä. Ovi on jo raollaan, kahva on painettu alas. Kohta kuuluu huuto: ”Katso, Ylkä tulee, menkää häntä vastaan!”

Ensimmäisenä adventtina kansa huusi Messiaalle: ”Hoosianna korkeudessa!” Silloin Jeesus saapui aasilla ratsastaen halvassa muodossa. Me saamme myös virittää avun ja pelastuksen huudon Totuuden Kuninkaan saapuessa suurella voimalla ja kirkkaudella.

Voima on todellakin suuri, sillä silloin kuolleet heräävät, ja elossa olevat Herran omat muuttuvat, ja heidät temmataan Herraa vastaan yläilmoihin, ja niin saamme aina olla Herran kanssa.

Onko aivan varmasti totta, että Jeesus tulee toisen kerran? Entäpä jos se on vain kaunista puhetta vuodesta toiseen, adventista adventtiin? Raamattu on totuutta. Kaikki, mitä Raamattuun on kirjoitettu, on todella tapahtunut tai tulee tapahtumaan kirjaimellisesti. Mitä lähemmäksi joku profetia tulee täyttymystään, sitä kirjaimellisemmin se täyttyy. ”Tämä tapahtui, jotta Kirjoitukset kävisivät toteen,” sanoi Jeesus. Ja Jes. 62:11: ”Katso, Herra on kuuluttanut maan ääriin asti: Katso, sinun pelastuksesi tulee.” Sak.9:9: ”Iloitse suuresti, tytär Siion, riemuitse, tytär Jerusalem, sillä sinun Kuninkaasi tulee sinulle! Vanhurskas ja auttaja Hän on. Hän on nöyrä ja ratsastaa aasilla, aasintamman varsalla.”

Kun Jeesus eli täällä, toteutui 190 VT:n ennustusta. Koska muutamat ennustukset eivät silloin vielä toteutuneet, juutalaiset eivät nähneet hänessä Messiasta. He eivät ymmärtäneet eroa Jeesuksen ensimmäisen ja toisen tulemuksen välillä. Ensimmäisessä tulemuksessa Jeesus esiintyi alhaisessa muodossa, mutta toisessa tulemuksessaan Hän tulee kuningasten Kuninkaana ja herrojen Herrana.

Mikä on tärkeintä, kun Kristus tulee? Se, että olemme valmiit ja lamppumme palavat.

Room.12:12: ”Yö on kulunut pitkälle, päivä jo sarastaa. Hylätkäämme siis pimeyden teot ja varustautukaamme valon asein.” Herra on lähellä. 

Tule Herra Jeesus!