2. rukouspäivä 1994

Saarna Karttulan kirkossa 15.5.1994


Joh. 9: 4-5

Jeesus sanoi: "Nyt, kun vielä on päivä, meidän on tehtävä niitä tekoja, joita lähettäjäni meiltä odottaa. Tulee yö, eikä silloin kukaan kykene tekemään työtä. Niin kauan kuin olen maailmassa, minä olen maailman valo."


Tänä 2. rukouspäivänä vietämme sodissa kaatuneiden muistopäivää. Koko valtakunnassamme on liput laskettu puolitankoihin klo 10-14. Emme koskaan unohda sitä uhria, jonka Suomen miehet antoivat puolustaessaan isänmaatamme.

He olivat siellä jossain, kodin, uskonnon ja isänmaan asialla. Vaikka hävisimme sodan, saimme kuitenkin Jumalan armosta säilyttää vapautemme ja itsenäisyytemme. Se oli Jumalan ihme.

Olimme sellaisen rotkon partaalla, että jos olisimme syöksyneet sinne, emme nyt tänään olisi tässä Jumalan armotöitä ylistämässä.

Nyt vapaana kansakuntana, vaikkakin laman kourissa, saamme lähettää aineellista ja hengellistä apua sukulaiskansoillemme Inkeriin, Baltian maihin, Keski-Venäjälle ja aina Uralin taakse asti. Saamme tehdä lähetys- ja kehitysaputyötä kaikkialla maailmassa.

Tänään, 2. rukouspäivänä, on kiitospäivä. Kiitämme Jumalaa, kansojen kaitsijaa, kaikesta siitä hyvyydestä, armosta ja rakkaudesta, jota hän on meille lahjoittanut.

Kiitos, kunnia ja ylistys yksin Hänelle!

Seuraamme suurella ilolla ja apua rukoillen sukulaiskansojemme vapautumista vuosikymmeniä kestäneestä takatalvesta.

Evankeliumit kertovat, kuinka Jeesus kohtaa pahojen henkien pauloissa olevan miehen, vapauttaa hänet niistä ja lähettää hänet kotiin omaistensa luo kertomaan Jumalan suuresta armosta.

Kun Jeesus vapauttaa synnin kahleista lunastamansa ihmisen, hän antaa tehtävän. Kohta saamme nähdä, miten Kristuksen vapauttamat ihmiset rajojemme takaa ilolla lähtevät lähelle ja kauas julistamaan Jumalan suuria armotekoja.

Nyt on meidän vuoromme auttaa. Olemme sen velkaa heille, paljon kärsineille sukulaisillemme.

Kaikella on aikansa. On aika purkaa ja rakentaa. On aika heitellä kiviä ja kerätä kivet. On aika vihata ja aika rakastaa. Oli aika, jolloin Raamattujen kuljettaminen rajan yli oli rikos, nyt eivät painokoneet ehdi painaa niin paljon Raamattuja ja hengellistä kirjallisuutta kuin rajojemme takana tarvittaisiin.

Oli aika, jolloin Sanan julistus oli suuri rikos ateismiin sitoutuneessa yhteiskunnassa. Nyt saamme antaa apua Inkerin ja Viron seurakuntiin ja joka puolelle suurta Venäjän maata. Suuret missiot vievät nyt Jumalan sanaa Pietarista Uralille. Siellä, missä Jeesus Kristus liikkuu, pahan hengen voimat väistyvät. Uusi toivo viriää ja pelastuksen sana löytää ihmisten sydämet.

Rakkaat ystävät! Joko Pyhä Henki on saanut sinut liikkeelle viemään Sanaa lähelle ja kauas? Omassa voimassamme me emme saa mitään aikaan. Vain rakkaus Jeesukseen on liikkeelle paneva voima.

Ensimmäisille opetuslapsille Jeesus lupasi, että kun Pyhä Henki tulee, he saavat voiman. Voiman todistaa Jerusalemista lähtien aina maan ääriin asti.

Tehkäämme mekin tänä 2. rukouspäivänä lupaus Herralle: Herra, lähetä minut!